De flared jeans…

Je ziet ze overal weer hangen in de winkels en webshops de flared jeans. Het is ook weer zo’n kledingstuk dat een comeback heeft gemaakt uit de jaren zeventig. En al een paar seizoenen is te zien in het mode beeld.

Ik weet nog wel dat toen ik 15 jaar was ( heeeeeel lang geleden dus) voor het eerst een flared jeans had gekocht van het geld van mijn eerste vakantiebaantje. Oh wat was ik trots op mijn nieuwe jeans, vroeger noemde we het gewoon de broek met wijde pijpen. De kleur die ik had was de black blue jeans. Elke dag wilde ik die broek aan natuurlijk maar ja hij moest natuurlijk ook gewassen worden en ik had natuurlijk als puber maar geld voor 1 zo’n broek. Gelukkig nu iets meer te besteden en heb ik er meerdere in mijn kast hangen.

Een flared jeans is een broek die aan de bovenkant strak zit en dan vanaf je knieën wijder uitloopt. De flared jeans heeft voor ons vrouwen nog wat leuke voordelen. De flared jeans maakt je namelijk optisch langer en door de hoge taille lijk je ook nog eens smaller. We zien nu ook de bootcut dat is eigenlijk een ingetogene versie van de flared jeans. De pijpen lopen minder ver uit als bij de flared jeans en houden vaak al op boven de enkel. Ideaal voor kleine vrouwen ( zoals ikzelf) die met de wijde pijpen toch wat extra centimeters erbij willen pakken.

Hoe draag je de flared jeans dan? Je kunt de broek op veel verschillende manieren dragen. Zeker omdat er zoveel flared broeken zijn nu. Je hebt namelijk naast de flared jeans ook de 7/8 jeans en flared pants in velvet stof en in zoveel leuke printjes. Het verschil tussen de flared jeans en de flared pants is de stof. De flared jeans word uiteraard gemaakt van spijkerstof en de flared pants worden vaak gemaakt van een zachtere stretch stof. Daar heb ik er dus een aantal van en die zitten zo lekker.

De flared jeans kan je op verschillende manieren stylen.

Klassieke style: Draag bij deze style je flared jeans met een blazer. Met daaronder een mooie top en leuke laarsjes met een punt. Die onder je broek vandaan komen waardoor je benen nog iets langer lijken.

Comfy look: Dit is een heerlijke makkelijke manier van stylen, draag gewoon een heerlijk trui op je flared jeans. Een paar stoere sneakers eronder en je hebt een comfy look. Voor een beetje speels effect draag je het puntje van de trui in je broek.

Zakelijke look : Combineer een zwarte flared jeans of flared pants met een coltrui  en een zwarte blazer . Heel erg zakelijk maar je toch heel vrouwelijk.

Chique look: Bij de chique look draag je een flared pantalon of kan natuurlijk ook met je flared jeans met daarop een mooie witte blouse. En style deze af met een leuk sjaaltje en een paar mooie pumps eronder. Zo zie je maar, je moet eigenlijk al je kleding gewoon bewaren, want alles komt weer een keertje terug.

Foto’s van Styles Weekly

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *